Een ongeluk komt nooit alleen

Gepubliceerd op 28 juli 2019 om 19:22

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In het voorgaande blog De Evolutie van De Regel schreef ik over mijn perikelen met het BIG-register. Alle belangrijke stukken zijn nu verzameld. Het heeft acht weken geduurd voordat ik alle papieren bij elkaar had geschraapt. Laten we eens bekijken wat dit me tot nu toe gekost heeft:

 • Registratiekosten BIG                                                                                       € 85
 • Aanvragen 'Certificate of Current Professional Status' (CCPS)                € 40
  • Fuhrungszeugnis                                                                                         € 40
  • Gewaarmerkt kopie paspoort                                                                    € 9
  • Verzendkosten (aangetekend)                                                                  € 12
  • Reiskosten ophalen document                                                                € 40
  • Vertaling CCPS (bij het BIG kunnen ze geen Duits)                             € 48,50
 • Verzendkosten documenten naar BIG-register in Heerlen                       € 8,50

                                                                            Totaal                                              € 283

Dat is dan wel voor een registratieperiode van vijf jaar. Als we ervan uit gaan dat het aangeleverde bewijsmateriaal wordt goedgekeurd.

Het CCPS-certificaat heb ik persoonlijk opgehaald in Duitsland. Een drie uur durende treinreis, alleen de heenweg al. Het afhalen zelf was zo gepiept, zodra ik eenmaal de weg in het doolhof van Kreisgebau Viersen had gevonden met behulp van de aardige baliejuffrouw. Tien minuten later stond ik weer buiten. Om vier uur 's middags stond ik weer op station Bodegraven. Die ochtend was ik om acht uur vertrokken.

Mijn vriend heeft onze (hij moest ook nog extra bewijsmateriaal aanleveren) poststukken afgelopen maandag aangetekend verzonden. Ik voelde een druk van mijn schouders afvallen. De stukken waren veilig onderweg.

Maar het verhaal krijgt nog een staartje.

Heel Nederland lag de afgelopen week te puffen en te zuchten van de warmte. Een ongewoon lange hittegolf (van een week!) teisterde ons koude kikkerlandje. Iedereen bleef binnen, waar alleen in de huizen van de gelukkigen met airco een enigszins aangename temperatuur heerste. Het Nationale Hitteplan werd van stal gehaald. Bedrijven schakelden tropenroosters in, werknemers kregen extra drinkpauzes en iedereen met enigszins gezond verstand ging lekker met de auto (met airco) naar de supermarkt (met airco) om heel veel waterijsjes in te slaan.

Ook PostNL had problemen met de hitte.

Woensdagavond checkte ik via Track & Trace waar onze brieven waren gebleven. Ze zouden donderdagmiddag worden bezorgd. Vandaag keek ik nog eens op de website van PostNL, gewoon voor de zekerheid.

Beide brieven hebben momenteel als status 'de zending is vertraagd'.

Op de website van PostNL staat dat zendingen hoogstens een dag of wat vertraging oplopen. Verschillende nieuwswebsites meldden dat PostNL verwachtte dat de problemen met de hitte eind van afgelopen week wel opgelost zouden zijn.

Contact met de klantenservice van PostNL heeft tot nu toe geen reactie opgeleverd.

Dit hoofdpijndossier is helaas nog niet afgesloten.

UPDATE:

De klantenservice van PostNL vertelde dat een aangetekende brief bij een postbus wordt afgeleverd voor de betreffende persoon om deze op te halen. Ze raadden me aan contact op te nemen met het BIG. Dus besloot ik maar eens mijn dossier na te kijken via de website van het BIG-register. 

En wat denk je?

De stukken zijn netjes donderdag aangekomen, ingescand en toegevoegd aan het dossier.

Een geluk bij een ongeluk!

Nu alleen de goedkeuring nog afwachten...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.