Creativiteit in Coronatijd!

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 21:41

Zang maakt de wereld een stukje mooier. Sinds een jaar of twee kan ik zelf ook steeds een stukje beter toon houden dankzij mijn lieve zangjuf Noor. Niels zijn oren krijgen daardoor een stuk minder valse noten te verwerken. En dat is maar goed ook, want Niels moet zijn oren sparen voor de opname en productie van onze geweldige zelfgeschreven muziek.

Gelukkig lopen er in ons kleine kikkerlandje nog meer mensen rond die kunnen zingen. Een van die mensen ken ik al mijn halve leven. Tegenwoordig is ze niet alleen een veelzijdig zangeres. Ze speelde al in meerdere opera's en toneelstukken en heeft nu haar eigen opera geschreven.

Ze noemt zichzelf een librettist. Wat dat woord betekent? Volgens Wikipedia, de website waar ik op school nooit informatie mochten opzoeken voor mijn spreekbeurt, is het een operaschrijver.

Als Wikipedia het bij het verkeerde eind heeft, word ik straks door Hanna op het matje geroepen.

Oh, ik heb je natuurlijk nog niet verteld wie deze befaamde artiest is. Ze heet Hanna van Rooijen. Ze houdt van zingen en lachen, maar het liefst is ze zichzelf. Dat zie je terug als Hanna op het toneel staat. Of ze nu een duiveltje speelt in de derde klas voor een project van Frans, of dat ze een prachtig zelfgeschreven lied zingt over het liefhebben van mannen in een enorm voormalig kerkgebouw.

Nu heeft Hanna zelf een voorstelling gemaakt voor haar eindexamen aan de Master of Music in Tilburg. Maar door de hele coronaberoering gaat die voorstelling helaas niet door. Creatief als ze is, laat Hanna zich daar niet door uit het veld slaan. Ze wil haar opera zonder publiek opvoeren. Kan niemand dan genieten van Hanna's voorstelling? Repeteren de acteurs en musici zich suf voor Jan Met De Korte Achternaam?

Nee!

Hanna wil een videoregistratie maken van haar opera Lief Dagboek. Zodat we alle ellende van de afgelopen tijd even kunnen vergeten. Zodat we ons even kunnen verliezen in een ander verhaal. Een verhaal over het vinden van jezelf door in je verleden te duiken. Over de zoektocht naar een gevoel van vrijheid. Over jezelf verbonden voelen met anderen.

Zeker dat laatste kan ik in deze tijd goed gebruiken.

Dus houd je een paar euro over, omdat je cabaretvoorstelling niet doorgaat, de Vierdaagse is afgelast, je vakantie op de lange baan is geschoven, je niet op het terras gaat zitten om biertjes te drinken of je geen mogelijkheid hebt om te gaan shoppen?

Help Hanna dan, zodat ze haar opera Lief Dagboek kan opvoeren.

Als je Hanna niet kan steunen met financiële middelen, omdat je contract niet verlengd wordt, je alleen maar vouchers krijgt van de luchtvaartmaatschappij of je net een nieuwe gitaar hebt gekocht, is dat natuurlijk ook helemaal prima. Als je volgend jaar weer wat geld overhebt, kom dan vooral de real-live versie bekijken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.