The Bosboomband is (back) together!

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 09:50

Afgelopen zaterdag was een bijzonder moment in huize Bosboom. Voor het eerst gaven de befaamde muzikanten van de Bosboomband (weer) een optreden!

Het idee kwam van bassist Jac, een oude vriend van drummer Joris. Hij had gehoord dat er in huize Bosboom regelmatig legendarische muziek wordt gespeeld.  Dat wilde hij ook wel eens meemaken. Dus werden schoonzoon Niels (gitarist) en dochter Marije (zangeres) erbij geroepen. Na een datumprikker en enig over-en-weer geapp over het repertoire was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. Zangeres Sylvia maakte de band helemaal compleet.

De woonkamer werd het podium voor deze buitengewone eerste samenkomst. Het drumstel werd van zolder naar beneden verhuisd en op het geluidssysteem aangesloten. De gitaren en versterkers werden met auto's ter plaatse bezorgd. Alleen de zangeressen moesten het zonder technische ondersteuning doen. Maar hun volle zangstemmen waren luid genoeg om de andere muziekinstrumenten te overstemmen.

Het werd een onvergetelijke avond. Vol passie werden nummers opgevoerd over een Magische Zwarte Vrouw, iemand die Binnenkwam zonder Kloppen en Laarzen die Gemaakt zijn om te Lopen. Briljant! Hoe verzinnen ze het? Het publiek ging uit zijn dak!

Aan improvisatie was ook geen gebrek. Verschillende nummers werden on the spot aangepast, zodat ze nog lekkerder klonken dan op hun laatste album op Spotify.

Na anderhalf uur uitzonderlijke muziek was het helaas voorbij. Gelukkig hebben de bandleden besloten om nogmaals een optreden te geven. De locatie blijft hetzelfde, alleen de datum is nog niet bekend.

We wachten vol spanning af...

 

Een muzikale recensie over mezelf? Ach ja, het is weer eens wat anders. En zeg nou zelf, als je dit leest, wil je er toch bijna ook bij zijn volgende keer? Dat laat maar weer eens zien hoe vertekenend het beeld van een recensent kan zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.