De Foute Kersttruienmanie

Gepubliceerd op 23 december 2019 om 09:59

Mijn lieve teamgenootjes van volleybal hadden een briljant idee. 

"Een "Foute Kersttruien maken"-workshop?" vroeg ik enigszins vertwijfeld. "Nee, daar doe ik niet aan mee. Ik doe toch nooit een foute kersttrui aan."

Maar het blijkt dat ook ik gevoelig ben voor groepsdruk. Dus betaalde ik netjes de €29,95 voor de workshop aan onze uitjesorganisator.

Wat later in de week vertelde mijn vriend dat we op eerste kerstdag ook wel een foute kersttrui aan moesten. Mijn schoonzusje had foto's van haar hond met een kerstkleedje aan doorgestuurd. Als zelfs de hond feestelijk gekleed is, kunnen wij natuurlijk niet achterblijven!

Mijn kersttrui zou ik natuurlijk zelf maken, dus dat was alvast geregeld. In een niet nader te noemen kledingwinkel kwam ik een (naar mijn mening) briljante kersttrui tegen. Dus -klik- snel even een foto doorsturen, om te kijken of ie goedgekeurd is. 

 

Gaaf! Doe maar maat M.

 

Kersttrui nummer 2 was binnen!

 

Thuis doet mijn vriend die trui aan, blijken de mouwen toch wel een beetje kort. Als ik er goed over nadenk, heb ik eigenlijk ook niet gekeken of het een mannen- of vrouwentrui is. "Ach ja, ik hoef hem toch alleen maar met kerst aan", zegt mijn liefje schouderophalend.

Nog diezelfde avond krijg ik een berichtje van de voorzitter van de werknemersvereniging voor fysiotherapie. Of ik 17 december bij een vergadering aanwezig kan zijn. 

Op de eerste officiële vergadering waar ik voor wordt uitgenodigd moet ik eigenlijk met mijn teamgenoten foute kersttruien maken. 

Wat is dan belangrijker?

Een foute kersttrui maken om de teamspirit hoog te houden, zodat we de rest van het seizoen ook alle wedstrijden winnen?

Of proberen een stel werkgevers zover te krijgen dat er eindelijk (na 15 jaar!) algemeen geldende arbeidsvoorwaarden voor fysiotherapeuten komen?

 

Mijn vriend komt met de oplossing de kamer binnen lopen. "Die trui is toch wel erg klein. Pas jij hem eens?" 

En ik moet zeggen, voor zover foute kersttruien gaan, zit deze kersttrui me echt als gegoten!

Ik heb hem al vier dagen aangehad dit jaar. En kerst is nog niet eens begonnen.