Onderste boven

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 15:40

Oef, wat staat de wereld de laatste weken op zijn kop. Eerst ben ik gewoon aan het werk, lekker aan het volleyballen en is de moeilijkste vraag waar ik me mee bezig moet houden: 'wat gaan mijn moeder en ik straks doen op vakantie in Rome?'

Nu:

  • Beantwoord ik tientallen e-mails van bezorgde fysiotherapeuten, met de vraag of ze komende maand wel inkomsten hebben.
  • Ontmoet ik via Skype de pasgeboren dochter van mijn vriendin.
  • Heb ik ineens tijd over om te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse van komende zomer.

De wereld staat ondersteboven. Bijna iedereen verkeert in onzekerheid. Daar kan ik niet altijd goed mee omgaan. Het niet weten is soms verlammend, angstaanjagend zelfs. Daarom maak ik voor mezelf een lijst met dingen die ik wel weet.

  1. Fysieke afstand brengt me mentaal juist dichter bij mijn familie en vrienden.
  2. Geld is verdraaid handig om te hebben. Ik dacht altijd dat geld me niet zoveel kon schelen. Maar toen mijn werkgever gisteren beloofde dat ik gewoon mijn salaris zou krijgen, viel er een last van mijn schouders.
  3. Mensen houden zich verrassend goed aan de regels. Met creatieve oplossingen tot gevolg. Zoals een online 'Dungeons and Dragons'-sessie met mijn vriendinnen.
  4. De wereld draait gewoon door. De vogels hoeven het luchtruim voor de verandering eens niet te delen met metalen indringers.
  5. Er is eten genoeg in Nederland. Maar blijkbaar denken sommigen daar  anders over. Facebook staat vol met oproepen om niet te hamsteren.
  6. Op sociale media gaan een hoop ongefundeerde en ongecontroleerde teksten rond. Waar dit er ook eentje van is.
  7. Ondanks mijn lijstje met zekerheden, ben ik nog steeds onzeker.

Deze hele situatie haalt het onderste in mensen naar boven. Ook in mij. In de komende weken zal blijken of ik daar blij mee moet zijn.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.