De eerstelijn is het beste medicijn!

Gepubliceerd op 3 juli 2019 om 10:57

Paramedici zijn hele gewone mensen. Wij helpen andere hele gewone mensen. Helaas kunnen we niet iedereen helpen die we willen helpen.

Talloze uren gaan verloren aan zinloze administratie. Hulpbehoevende mensen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben, omdat ze er niet voor verzekerd zijn.

Miljoenen euro's aan zorggeld gaan verloren, omdat mensen doorgestuurd worden naar de veel duurdere tweedelijn. Omdat die zorg wel wordt vergoed. Maar wanneer iemand in de tweedelijn belandt, is het soms al te laat. In de eerstelijn kan een hoop leed worden voorkomen.

Wij zijn het zat dat anderen voor ons bepalen wie wij wel en wie wij niet mogen helpen.

Wij houden van ons vak. Daarom trekken wij vandaag met een hoop lawaai door de straten van Den Haag. Ergotherapeuten, oefentherapeuten, fysiotherapeuten, diëtisten en logopedisten samen. 

Tegenwoordig is een fysieke demonstratie niet meer voldoende. Daarom vragen we via social media en alle andere kanalen ook aandacht voor dit probleem. Deel deze boodschap met iedereen die de zorg een warm hart toedraagt, iedereen die ooit geholpen is in de eerstelijn en iedereen die ooit onze hulp nodig zal hebben!

Wij, paramedici, maken ons zorgen. Wij zijn de juiste zorg op de juiste plek. Maar als het zo doorgaat, bloedt de eerstelijnszorg dood.

  • Wij willen ruimte en autonomie in onze eigen behandelkamer.
  • Minder administratie.
  • En om verder te studeren, innoveren, kwaliteit te leveren en goed personeel te betalen een kostendekkend tarief!


Want het beste medicijn is zorg in de eerstelijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.